Unde se mănâncă cele mai bune paste în Timișoara

Un nou concept își face apariția în centrul orașului Timișoara: August Pasta Bar.

Bucătăria August servește preparate specific bucătăriei italiene, începând de la supe, salate, carne la grătar, paste sau lasagna. Noi am pus ochii pe ei după ce ne-au inundat cu poze apetisante pe rețelele de socializare.

Este amplasat pe strada Florimund Mercy, chiar peste drum de librăria Cărturești, având program zilnic între 12:00 PM – 1:00 AM.

Localul este destul de mic, dar intim, având câteva mese, plus locurile de la bar. Până acum nu am fost nevoiți să rezervăm o masă.img_4402

Meniul conține o pagină întreagă dedicată pastelor, făcute în casă! Au o selecție impresionantă de paste cu sau fără ou, integrale, fără gluten sau umplute (ricotta cu spanac, ciuperci, cartofi sau prosciutto).

Ce îi diferențiaza de celelalte restaurante, este că, la August, mai întâi îți alegi pastele apoi sosul.

Sosurile sunt de două feluri: clasice și sosurile casei. Prețurile pentru cele clasice, cum ar fi: arrabiata, napoletan, pomodoro, pornesc de la 8 RON.

img_4069

Însă, sosurile casei ne-au atras nouă atenția, având combinații noi, îndrăznețe și apetisante:

  • Creveți în sos de Martitni și lime (34 ron)
  • Somon fume cu sos de cognac și zucchini (34 ron)
  • Pesto de avocado, mentă și rodie (24 ron)
  • Sparanghel, broccoli, roșii cherry, muguri de pin și măsline (24 ron)
img_4393
Somon fume cu sos de cognac și zucchini
img_4397
Sparanghel, broccoli, rosii cherry, muguri de pin și măsline
img_4078
Creveți în sos de Martitni și lime
img_1864
Pesto de avocado, mentă și rodie

Pe lângă porția delicioasă de paste, întreabă de un vin care să se potrivească preparatului ales 😉 Ai de unde alege 🙂

img_4042

Plusuri și minusuri:

  • pastele sunt cele mai bune din oraș fără nici o ezitare. Dacă îi vizitați pentru prima dată, încercațile pe cele cu somon fume, sos de cognac și zucchini. Extraordinare!!
  • băieții care servesc sunt extrem de prietenoși, bucuroși să te ajute sau să îți recomande un preparat pe gustul tău.
  • meniul este bine structurat, având afișat inclusiv timpul de gătire.
  • încercați și secțiunea cu Specialitățile August. Lasagna Bolognese, într-un cuvânt: wow! Suculentă și fragedă, perfect gătită, un deliciu 😉
  • dacă te mai simți în stare și de un desert la final, nu ezita. Și la capitotul acesta sunt foarte buni. Lava cake-ul ce l-am comandat, a fost printre cele mai bune din oraș, în comparație cu restaurantele cu renume din Timișoara
  • ca și minusuri aș puncta timpul foarte mare de așteptare să îți vină comanda. La prima vizită, am așteptat în jur de o oră pentru 4 comenzi cu paste. Ulterior, au mai redus timpul de așteptare, dar, și acum, depinde în funcție de numărul de clienți. Un alt inconvenient este aburul și mirosul care inundă toată încăperea de la mâncărurile gătite în bucătărie. Așadar, așteptăm sezonul cald, când vor deschide terasa 🙂

Ca notă de final, dacă aveți poftă de paste bune, recomandăm August Pasta Bar, sunt în top! Vizitați și pagina lor de facebook pentru mai multe detalii.

Le urăm mult succes băieților de la August și la cât mai multe seri alături de clienți pofticioși!

img_4070

img_4077
Lasagna Bolognese

O zi frumoasă!

Andreea