Shizen Sushi Bar Timișoara

Shizen Sushi Bar și-a deschis porțile la începutul anului 2018, spre sfârșitul lunii februarie.

Recunosc că, încă de când am citit interviul Chef-ului Valentin Oros în revista Altfel, am așteptat cu nerăbdare să se deschidă un nou local de sushi și în Timișoara 🙂

Shizen Sushi Bar introduce un nou concept pentru timișoreni, cu specific Japonez, influențat de bucătăriile Mediteraneană și Peruviană. Dacă vă întrebați ce semnifică acest nume, aflați că Shizen în japoneză, înseamnă “natură”.

28235242_1668553629858164_4765808267376760997_o

Locația este una convenabilă, restaurantul fiind plasat în incinta food court-ului din Shopping City mall de pe Calea Sagului din Timișoara. Sincer aș fi preferat o locație separată, mai intimă, departe de zgomotul și mirosul combinat de mâncăruri din zona food court 🙂 Ceva gen Tokio din Budapesta.

Chef Oros, cu o bogată experiență în spate de peste 8 ani, ne asigură că pe primul loc este mereu calitatea produsului, întotdeauna proaspăt și la cele mai înalte standarde, dar în același timp, rafinat, elegant, și, cel mai important: accesibil! Meniul complet pe pagina lor de facebook.

Ca să înțelegem mai bine procedeul deloc ușor în crearea micilor delicii japoneze, este util de știut mai întâi de toate că, tipul inițial de sushi a fost creat pentru prima dată în Asia de Sud-Est ca mijloc de conservare a peștelui în orez fermentat.

Principalele ingrediente ale sushiului japonez tradițional sunt peștele crud și orezul. În mod natural acestea sunt scăzute în grăsimi, bogate în proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. Multe dintre ingredientele din fructele de mare conțin, de asemenea, acizi grași omega-3, care au o varietate de beneficii pentru sănătate.

Pentru un neștiutor, o bucățică mică de orez, cu o felie de pește crud pe partea de sus poate părea o simplă afacere. Dar este bine de știut că până și celor mai buni studenți din capitala japoneză, le va lua cel puțin doi ani înainte de a putea face acest lucru în mod corespunzător. Și înainte ca ei să ajungă pe scena unde li se permite să aranjeze nigiri (o minge de orez) cu o felie de sashimi, trebuie să învețe cum să taie peștele!

chef-cook-hands-cutting-with-knife-big-bluefin-tuna-fish-to-pieces-4k-video-in-sushi-restaurant-kitchen-asian-japanese-cuisine_hgu_vyuh_thumbnail-full01

Shizen Sushi Bar, este o noutate delicioasă, iar noi i-am trecut pragul de câteva ori până acum și avem poze apetisante care sigur vă vor ispiti:

img_6310

Prețurile nu sunt piperare, pentru un platou cu 30 de bucățele plus băuturi ajungi să plătești în jur de 90 lei în funcție de felul ales. Ca să facem o comparație recentă, pentru un platou sushi rolls cu 4 -8 bucățele, în Budapesta, ajungi să plătești în jur de 2000 – 6000 HUF(30 – 90 lei) în funcție de localul și preparatul ales.

Mai nou, Shizen sushi, este locul preferat să luăm cina după o săptămâna de lucru, înainte de ședința de cumpărături la Carrefour :))

Nu ezitați să vizitați și pagina lor de facebook, unde și-au anunțat deja un nou meniu începând cu luna aprilie.

Poftă bună!

Andreea

CITEȘTE ȘI:

In Thyme – Timișoara

Unde mâncăm în Timișoara (noutăți)

Acasă la Baba Zorka