Top atracţii turistice de neratat în Valencia partea I

Cum nu îmi place să las o vacanţă pe ultima sută de metri, cele 2 săptămâni în Valencia şi Alicante au fost gândite încă din primăvară pentru Octombrie.

Mai exact ne planificam luna de miere!

Planul era simplu: după petrecere nu vreau să zburăm cu escale, timp pierdut prin aeroporturi, nu vreau trezit de dimineaţă pentru avion şi vreau clar destinaţie la malul mării. Am întors pe toate părţile harta europei :))

Destul de greu să mai găseşti zboruri în octombrie pentru destinaţii la mare, în special în Grecia unde ultima lună pentru zboruri este Septembrie 😦

Valencia a rămas în inima mea încă de acum 3 ani, când am vizitat frumosul oraş tot în luna octombrie, iar vremea a fost SUPERBĂ, apa mării la temperatura ideală, plaja lungă, lată, nisip fin, intrarea lin în mare. 10 cu felicitări!

sandcastle-587788_960_720

Cu wizz air , transportul ne-a fost facil, existând rută direct Timişoara – Valencia şi chiar la o oră decentă decolarea, 19:10, urmând ca la 21:20 să aterizăm în Valencia. Durata zborului fiind undeva la 2 ore şi 40 minute.
Cazarea de data aceasta a fost de pe airbnb, intr-un superb apartament în centrul oraşului cu parcare subterană inclusă. Proprietara, foarte drăguţă, ştiind de luna noastră de miere, ne-a aşteptat cu o mică surpriză la apartament şi chiar cu petale de trandafir în formă de inima pe pat!

În continuare o să vă prezint câteva impresii din săptămâna noastră în Valencia 😉

1.  Transportul între aeroportul din Valencia(VLC) şi centrul oraşului se face cu metroul din incinta aeroportului. Preţ de persoană: €4.90. Detalii aici.

În oraş nu ai nevoie de prea multe bilete cu metroul, mai ales dacă ai cazare în centru. Într-adevăr plaja este destul de departe, în jur de 5-6 km din centru şi este nevoie de metrou plus tramvai/autobuz. Dar în rest nu văd sensul, poate dacă ai mers pe jos până la Oceanografic şi nu te mai duc picioarele să te şi întorci 😉

Vă recomand cardul de 10 călătorii în valoare de 7,20 € pentru zona A(singura de care veţi avea nevoie).

2.  Am plecat de acasă cu gândul că într-o săptămâna în Valencia, o să avem timp să ne şi plictisim, să stăm la plajă toată ziua….nimic mai fals! Chiar nu, dacă eşti puţin ‘obsedat‘ să vezi tot :))

Prima zi am început-o cu un mic dejun uşor şi consistent(6.50 €), conţinând omletă valenciană, sos de roşii(ne-sărat, ne-condimentat), prosciutto şi nelipsitul suc de portocale, că doar suntem în Spania, portocali oriunde întorci capul.

3.  Apoi am luat-o uşor la pas prin centru către Plaza de la Virgen. Piaţa este înconjurată de Catedrala Santa Maria, Basilica de la Virgende los Desamparados şi Palatul Generalitat. Plaza de la Virgen este un loc perfect pentru a mânca, a bea şi a observa oamenii 🙂

valencia-pvirgen

4.  Muzeul González Martí a fost următorul pe listă şi recomand cu mare căldură. Intrare: 3€ persoană. Muzeul este găzduit într-o clădire care datează din ultimul deceniu al secolului al XV-lea şi a fost refăcută în 1740.

În interior, puteţi găsi căruţe din secolul al XVIII-lea, săli din secolul al XIX-lea, ceramică medievală şi o colecţie importantă de dale din cadrul fabricii de ceramică roşie din Alcora. Există, de asemenea, o mulţime de lucrări contemporane, inclusiv unele de Picasso.

img_2081img_2144img_2145

5.  Prânzul a fost la umbra unui copac bătrân, acompaniaţi de muzică spaniolă în surdină. Meniul zilei începând de la 10 € până la 18-20 € de persoană. De multe ori consta într-un aperitiv, fel principal şi desert/băutură. Liniştit mâncai 2 persoane dintr-un singur meniu.

Băutura lor tradiţională a fost nelipsită de la nici o masă. Sangria constă în vin roşu şi fructe tocate, adesea cu alte ingrediente, cum ar fi sucul de portocale sau brandy. Un deliciu! Cheers!

img_2201

img_2206

6.   Şi cum vremea era excelentă chiar şi pentru plajă, dar şi dornici să nu ratăm marea în prima zi, am mers ţintă către plajă. Din centru cu 2 mijloace de transport, ajungeai în 30 min la plaja Malvarrosa.

Este de reţinut ca plaja din Valencia se întinde pe o lungime de 3.5 km şi o lăţime între 100-200 metri. Nisipul fin şi alb, apa mării undeva la 24-25 grade la sfârşit de Septembrie, iar intrarea în apă lină, te plictiseai până ajungeai la o adâncime bună pentru înot. Toate plajele fiind dotate cu duşuri de corp şi de picioare. Este o opţiune excelenţă pentru o familie cu copii.

Valencia-Beaches

Cam atât despre primele impresii, urmează partea a II-a: plimbare prin grădinile Turia, poze incredibile de la Oceanografic şi superbul castel din Xativa, shopping, prânzul şi cina folosind cardul Restopolitan şi multe altele, totul acompaniat de multă Sangria şi fructe de mare :))

Pe curând,

Andreea