Restaurant Dinar – masă în stil tradiţional

“O experienţă culinară în stil pur tradiţional!”

Asta oferă restaurantul Dinar din zona Complex, Timişoara.

Toţi oaspeţii care îi calcă pragul sunt întâmpinaţi cu o atmosferă autentică din Zona Balcanilor. Şi ca să vă convingeţi, aruncaţi un ochi peste pozele lor:

img_6459img_6462

Prima oară când am avut ocazia de a vizita restaurantul a fost prin anul 2014 şi ţin minte şi acum shocul pe care l-am avut la intrare. Parcă m-aş fi întors mult în timp la bunici în curte…roţi de căruţă, ulcioare atârnate de tavan, coceni de porumb, pături de lână, albie de pâine, târne pe post de lampă pentru lumina, totul într-o lumină difuza, caldă şi o atmosfera intimă, liniştită.

Şi înainte de a povesti despre bucatele alese care te aşteaptă, aş vrea să menţionez că preparatele lor tradiţionale balcanice sunt premiate de către Global Trade Leader’s Club – Internaţional Hotel & Restaurant, mai exact titlul Quality Award, premiul de excelenţă acordat pentru calitatea produselor şi serviciilor.

 

This slideshow requires JavaScript.

Meniul este aşa ca pentru “carnivori” aş putea spune, însuşi aperitivele conţin ceafă, cotlet afumat, iar la felul principal nu mai vorbesc: platou cu mici sârbeşti, pleskaviţă sârbească, cârnaţi de casă, muşchiuleţ afumat…să mai continui? :))

Mai bine aruncaţi voi un ochi pe meniul lor aici.

Recent am ajuns din nou la Dinar, la o zi onomastică.

Am fost întâmpinaţi şi surprinşi plăcut de aranjamentul rustic al mesei:

img_6431

S-au comandat două platouri de carne, unul de pui altul de porc: Platou cu specialităţi pui la grill 1500 gr, 132 RON şi Platou Dinar special 141 RON, totul asezonat cu garnitură de cartofi şi salate.

La asta se adaugă şi o delicioasă ţuică de gutui 8 RON. Au o întreagă selecţie din această băutură tradiţională: pere, prune, caise, struguri, prune cu miere.

Mâncarea ne-a picat foarte bine, mai ales pentru băieţi:

img_6448img_6447
Am mâncat până ne-au pocnit curelele la pantaloni :))

Totul a fost delicios, carnea avea gustul specific grătarului, iar salata a mers de minune.

La desert au avut întâietate fetele, băieţii au rămas să saliveze la porţiile noastre:

img_6451
Papanași

Per total a fost o seară reuşită, o idee excelentă să îţi serbezi ziua la Restaurant Dinar, cu siguranţă oaspeţii vor pleca satisfăcuţi, sătui, mulţumiţi, nu ai cum să dai greş 😉

La platourile de grătar mi se par cei mai buni din Timişoara.

Recomand Dinar pentru atmosfera rustică, muzică sârbească în surdină, mâncare pe îndelete, bucate gustoase, iar acum că a venit sezonul rece este o locaţie excelentă!

Dacă vă interesează să treceţi în noul an pe ritmuri sârbeşti, voie bună şi mâncare pe săturate, verificaţi oferta lor de Revelion pentru anul 2016-2017:

img_6466

Mai multe poze şi pe pagina lor de facebook cât și site-ul lor.

O scurtă selecţie de poze mai jos:

 

This slideshow requires JavaScript.

“A mânca nu e ruşine, când mănânci ce se cuvine!”

O zi frumoasă!